Splošno

Uporabnikom kupcem spletne trgovine nezavrzi.si (nadalje podjetje) priporočamo, da zelo natančno preberejo splošne pogoje poslovanja, saj ti:

 • navajajo pravice in obveznosti podjetja ter kupca, določajo njun pravni odnos ter
 • določajo in opisujejo načine delovanje spletne trgovine (dostava, načini plačila, ponudba, preklic naročila), ki so podrobneje opisani v spodnjih poglavjih.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine nezavrzi.si so napisani v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Lastnik in upravljavec spletne trgovine www.nezavrzi.si je podjetje Stojan Kolar s. p., Gorkega ulica 55, 2000 Maribor, matična številka 5424793000, davčna številka 70635102.

Ponudba artiklov

Spletna trgovina ponuja bazo podatkov, ki obsega več kot 3. milijone izdelkov; pretežno rezervnih delov, dodatne opreme ali pribora za

 • gospodinjske aparate (pralni in pomivalni stroji, pečice, hladilniki, mikrovalovne pečice itd.)
 • zabavno elektroniko (televizije, pametni telefoni, prenosniki)
Oznake izdelkov

Zaradi obsežne baze podatkov so oznake večini izdelkom dodeljene samodejno, s pomočjo računalniških programov. Pravilno označevanje izdelkov, ki bi bilo stoodstotno tehnično in slovnično pravilno je posledično oteženo, zato vas prosimo za razumevanje. Precej izdelkov je označenih v nemškem jeziku, ki je privzeti jezik oznak izdelkov.

Ob kakršnikoli nejasnostmi in napakami v zvezi z oznakami nas lahko med uradnim delovnim časom kontaktirate preko:

 • telefona na 02 3006 580 ali
 • preko e-pošte na trgovina@nezavrzi.si
 • Vaše pripombe bomo upoštevali in jih ob upoštevanju tehničnih zmožnosti v spletni trgovini tudi uporabili.

Iskanje izdelkov

Kupcem zaradi obsežne baze podatkov in s tem oteženim označevanjem izdelkom priporočamo, da izdelke iščejo pod modelom ali imenom aparata. Način iskanja pod modelom ali imenom aparata uporabniku spletne trgovine pokaže vse izdelke, ki so povezani z aparatom. S tem načinom iskanja se korenito zmanjša možnost napak in s tem neprijetnosti, ki nastanejo pri vračilu blaga ipd. Navodila kako najti model vašega aparata in ustrezno identificirati vašo napravo, najdete na tej povezavi.

Naše izkušnje kažejo, da iskanje izdelkov pod modelom ali imenom aparata kupca v večini primerov privede do pravilnega želenega izdelka.

Postopek nakupa

Ko ste izdelek prenesli v košarico, lahko s klikom na gumb »Dodaj v košarico« začnete s postopkom nakupa. Za oddajo naročila vnesite veljavni dostavni naslov, elektronski naslov, ime in priimek ter po želji dodate opombo, ki nam jo želite sporočiti. Izberite enega izmed ponujenih načinov plačila in pošljite naročilo.

Naročilo boste, zaradi izogibanja napakam, pred oddajo morali ponovno preveriti. Prav tako boste morali prebrati in se strinjati z našimi splošnimi pogoji poslovanja ter pravili za odstop od pogodbe.

Uporabnik spletne trgovine s klikom na gumb »Pošlji naročilo« postane kupec. S tem je med kupcem in nami sklenjena pravna pogodba, veljati začne pravni odnos in vse obveznostim, ki jih morata kupec in prodajalec drug do drugega izpolniti. Od tega trenutka so fiksirane vse cene in pogoji. Kupoprodajna pogodba s podjetjem je lahko sklenjena le v slovenskem jeziku.

Proces obdelave naročila

Takoj po nakupu boste na e-naslov prejeli potrditev naročila, kar pomeni, da je vaše naročilo vstopilo v procesu obdelave. V primeru pomanjkljivosti podatkov vas bomo v tem času kontaktirali in skušali pomanjkljivosti dopolniti.

Preklic naročila

Po opravljenem nakupu boste naročilo, ki je v procesu obdelave, vse do odpreme naročila, imeli možnost preklicati. Če ste naročilo poslali:

 • pred ali v ponedeljek pred 12. uro, ga lahko do 11:55 prekličete na telefonski številki 02 3006 580 ali preko e-pošte na trgovina@nezavrzi.si, kjer v e-sporočilo z zadevo »Preklic naročila« napišete številko svojega naročila.
 • Če ste naročilo poslali pred ali v sredo, pred 12. uro, ga lahko na isti način prekličete do 11:55

Naročila od odpreme naprej zaradi samodejnega procesa obdelave več ne bo mogoče preklicati. Izdelke nam boste lahko vrnili le v skladu s postopkom odstopa od pogodbe v 14. dneh. Postopek je podrobneje opisan v spodnjem poglavju.

Odprema naročila

Po izvršitvi plačila bomo vaše naročilo predali logističnemu centru, ki bo vaše naročilo nadalje obdelal. Vsa elektronska sporočila, ki boste jih prejeli med postopkom nakupa, bodo shranjeni na strežnikih podjetja in dobavitelja.

Dobava in plačilo

Izdelke vam bomo dobavili v roku 4 - 9 dneh. Za vsakršne zakasnitve ne moremo odgovarjati, saj na dostavo službo od odpreme blaga iz našega logističnega centra nimamo vpliva.

Predplačilo

Če ste blago plačali po predračunu, se lahko zgodi, da bo pošiljka logistični center zapustila nekoliko kasneje, saj bomo vaše naročilo predali logističnemu centru šele, ko bomo prejeli vaše plačilo.

Plačilo po povzetju

V primeru, da želite blago plačati po povzetju in bomo paket poslali s Pošto Slovenije, bodo stroški stroški posredovaja vračunani v poštnino.

Plačilo s PayPalom

Pri plačilu preko PayPala se rok dobave prav tako lahko zamakne, saj bomo pošiljko odpremili šele, ko bomo prejeli vaše plačilo.

Plačilo na prevzemnem mestu

Blago lahko naročite in plačate tudi na prevzemnem mestu v Mariboru na Gorkega ulici 55. Blago lahko plačate z gotovino, kreditnimi ali debetnimi karticami. Po želji vam lahko blago pošljemo tudi po pošti.

Daljši roki dobave

Izdelke, ki niso na zalogi, moramo dobaviti neposredno od proizvajalcev, zato so roki dobave v teh primerih daljši. Rok dobave je, tako kot pri drugih izdelkih, napisan poleg izdelka. Za natančnejši rok dobave nas lahko kontaktirate preko:

 • telefona na 02 3006 580 ali
 • preko e-pošte na trgovina@nezavrzi.si

Delno pošiljanje

Če ste naročili izdelka z različnima rokoma dobave, bomo pošiljko razdelili na več delov. Izdelek, ki je na zalogi, bomo poslali nemudoma, drugega pa bomo poslali, šele ko bo ta prispel v logistični center. V teh primerih boste poštnino plačali le enkrat in zaradi tega ne boste imeli dodatnih stroškov.

Večje pošiljke

V primerih kadar pošiljka presega običajne dimenzije (npr. vrata hladilnika, predalniki, tesnila hladilnika ipd.) bomo - če bomo s tem lahko skrajšali dobavni rok in znižali stroške dostave - izbrali drugo dostavno podjetje.

Preklic naročila iz naše strani

Preklic naročila iz naše strani. Pri izdelkih z daljšim dobavnim rokom, ki jih dobavljamo neposredno od proizvajalcev se lahko zgodi, da proizvajalec ugotovi, da izdelka v resnici nima več na zalogi. V teh primerih bomo naročenemu izdelku poiskali alternativo. Kadar ustrezne alternative ne bomo našli, bomo naročilo morali preklicati.

Naročila bomo preklicali tudi v primerih, če bomo ugotovili, da ga pod navedenimi pogoji ne bomo mogli izpolniti.

Sledenje paketu

Med ponedeljkom in petkom med 9. in 17. uro lahko po pošiljki povprašate na:

 • telefonski številki 02 3006 580 ali na
 • e-naslovu trgovina@nezavrzi.si
Odstop od pogodbe

Spletna trgovina za namene prodaje uporablja spletno prodajo. Kupci imajo zato po 43. členu Zakona o varstvu potrošnikov v 14. dneh od dajanske pridobitve posesti nad blagom (ko dobite izdelek) pravico odstopiti od pogodbe oziroma vrniti izdelke brez, da bi za to navedli razlog. Od pogodbe lahko odstopite tako, da nas o tem obvestite pisno na eletronski naslov trgovina@nezavrzi.si z zadevo Odstop pd pogodbe. V elektronsko sporočilo priložite obrazec za odstop od pogodbe, ki ga najdete tukaj.

Kupnino boste dobili vrnjeno najkasneje v roku 14. dni, ko bomo dobili vrnjene izdelke. Predložite nam lahko tudi dokazilo o poslanem blagu, s čimer se bo začel prej navedeni rok. V skladu s 43.d členom ZVPot stroške vračila blaga krijete kupec sam. Kupec prav tako "odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga."

Garancija

Podjetje nezavrzi.si v glavnem prodaja rezervne dele in pripomočke, za katere garancija praviloma ni predvidena (tesnila, predalniki, police, ročaji vrat itd.). Garancija prav tako ne velja za potrošni material kot na primer: baterije, žarnice, vrečke za sesanje itd.

Za vse izdelke, za katere je obvezna garancija, je garancijski rok 12 mesecev in začne teči od datuma nakupa izdelka. Izdelki z daljšim garancijskim rokom imajo tega posebej označenega.

Garancijo lahko uveljavljate z računom, ki ste ga dobili v fizični ali v elektronski obliki. Garancijo lahko v skladu z 18. členom Zakona o varstvu potrošnikov uveljavljate tudi brez garancijskega lista.

Vsem izdelkom z garancijo bomo v primeru okvare v roku 45. dni brezplačno odpravili napake. Če v tem roku napak ne bomo uspeli odstraniti, vam bomo izdelek zamenjali z enakim in novim ali vam povrnili kupnino za izdelek.

Stvarna napaka

Če ugotovite, da stvar oz. izdelek nima lastnosti, ki bi jih za normalno rabo in promet morala imeti in garancija zanj ni predvidena, lahko uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake. Po 37. členu Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru, da:

 • stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je vzorec ali model pokazan zaradi obvestila

Stvarno napako nam lahko javite v roku 2. mesecev od odkritja napake. Napako morate v tem roku natančno opisati in nam omogočiti pregled izdelka. Po preteku dveh let od nakupa izdelka za napake več ne odgovarjamo.

Izvensodno reševanje sporov

Za spore, ki izhajajo iz spletnega nakupovanja, Evropska komisija nudi spletišče za spletno reševanje sporov. Platforma je namenjena izvensodnemu reševanju sporov, ki izhajajo iz prodajnih pogodb pri spletnem naročanju. Do platforme lahko dostopate preko te povezave

Varstvo podatkov

Območje veljavnosti
Izvaja o zasebnosti podatkov obvešča uporabnika spletne trgovine www.nezavrzi.si o Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR), ki je uredba Evropske unije, usklajena z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Uporabnik spletne trgovine je na strani obveščen o načinu, obsegu, namenu zbiranja ter uporabi njegovih osebnih podatkov s strani upravljavca spletne trgovine: AUDIO VIDEO SERVIS IN TRGOVINA STOJAN KOLAR S.P., GORKEGA 55, 2000 MARIBOR, E-Mail: trgovina@nezavrzi.si Tel:

Varstvu osebnih podatkov posvečamo veliko pozornost, zato vaše osebne podatke obdelujemo in uporabljamo strogo zaupno, z vašim dovoljenjem in samo, če je zakonsko to dopustno.

Odgovorna oseba
Odgovorna oseb za varovanje in ravnanje z osebnimi podatki je: AUDIO VIDEO SERVIS IN TRGOVINA STOJAN KOLAR S.P., GORKEGA 55, 2000 MARIBOR, E-Mail: trgovina@nezavrzi.si, Tel:

Odgovorna oseba je tehnično in organizacijsko usposobljena za zagotavljanje zaščite in varnosti vaših osebnih podatkov. To vključuje preprečevanje dostopa osebnih podatkov nepooblaščenim osebam. Osebni podatki bodo zbrani v najmanjši možni meri in bodo nemudoma kriptirani. Naše naprave, informacijski sistemi in aplikacije so prednastavljene za zbiranje podatkov, ki so nujni za namen obdelave.

V skladu z ZVOP-1 smo zavezani obveščati pristojne organe o vsakršni zlorabi osebnih podatkov.

Osebni podatki
Osebni podatki so podatki, ki so potrebni za vašo identifikacijo in s katerimi vas je možno izslediti kot na primer:

 • Vaše ime

 • Vaš naslov

 • Vaš e-naslov

 • Vaša telefonska številka

Osebni podatki bodo zbrani, uporabljeni in / ali posredovani tretjim osebam, če za to obstaja upravičen interes, če je to zakonsko dovoljeno ali če je to potrjeno z vašim predhodnim soglasjem.

Obdelava naročil
Obdelava naročil je lahko izvedena tudi s tretje strani, s čimer bo obdelovalec pogodbeno zavezan vaše podatke pridobivati, uporabljati in obdelovati v skladu z našimi navodili. Pogodbeno zavezan obdelovalec podatkov zagotavlja obdelovanje podatkov v skladu s predpisi - in je tako kot mi - dolžan voditi zapis svojih aktivnosti.

Posredovanje osebnih podatkov za namene splošnega vodenja in obdelave naročil
Osebni podatki, zbrani iz naše strani, bodo v procesu obdelave naročila posredovani transportnemu podjetju, v kolikor je to nujno za dostavo blaga.

Vaši podatki o plačilu bodo za namene izvedbe plačila posredovani kreditni ustanovi.

Pri plačevanju s kreditno kartico preko PayPala ali direktno bremenitvijo preko PayPala, bomo za namene izvedbe plačila vaše plačilne podatke posredovali na PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg,. Podrobnejše informacije o varovanju osebnih podatkov podjetja PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. najdete na tej povezavi:https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=SI_SI

Namen shranjevanja osebnih podatkov
Vaši podatki bodo shranjeni in obdelani le za namene izvedbe pogodbenih postopkov, za obdelavo vašega naročila in s tem za izvršitev obstoječega pogodbenega razmerja z vami, kot na primer za obdelavo naročila in dostavo blaga, kar lahko vključuje posredovanje podatkov tretjim osebam.

Posredovanje podatkov lahko sledi iz naše zakonske zavezanosti, iz zaščite pravnih interesov ali če je to predhodno potrjeno z vašim soglasjem.

Piškotki
Spletna stran uporablja sejne piškotke, ki so majhne besedilne datoteke, shranjene v vaši napravi, do katerih med vašim brskanjem dostopa spletni brskalnik. Datoteke so zaprtjem spletnega brskalnika samodejno izbrisane. Piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in izboljšujejo varnost spletne strani.

Priljubljeni brskalniki ponujajo možnost onemogočanja piškotkov, kar lahko v nekaterih primerih onemogoči polno delovanje spletne trgovine.

Postopek naročanja
Informacije, ki jih posredujete med postopkom naročanja in pri zaključitvi naročila, bodo shranjene. Te informacije v glavnem vključujejo vaše ime, poštni naslov, e-naslov in vašo telefonsko številko (vnesete jo po izbiri).

Trajanje shranjevanja osebnih podatkov
Osebni podatki bodo shranjeni le toliko časa, kolikor je to potrebno za obdelavo vašega povpraševanja po izdelku, za obdelavo in izvršitev vašega naročila in kolikor nam to dopušča zakon.

Vsaka naknadna obdelava osebnih podatkov bo izvedena le, če je novi razlog skladen s prvotnim razlogom.

Povpraševanje po izdelku
Povpraševanje po izdelku in informacije, ki jih pri tem navedete, bodo shranjeni le za izvršitev in odgovor na vaše povpraševanja. Informacije bodo po izvršitvi povpraševanja izbrisane. Prenos vaših podatkov tretjim osebam se brez vašega predhodnega soglasja ne bo izvedel.

Vaše pravice v zvezi s pri nas shranjenimi osebnimi podatki
Na svojo zahtevo boste, če teh informacij prej še niste prejeli, dobili odgovor o izvoru svojih osebnih podatkov, komu smo vaše podatke upravičeni posredovati, s kakšnim namenom to počnemo ter kako dolgo smo vaše podatke upravičeni obdelovati. Obdobje se lahko, ob upoštevanju kompleksnosti in obsegu zahtevanih informacij, podaljša za nadaljnja dva meseca. Po želji vam bomo zahtevane informacije posredovali v elektronski obliki ali v obliki kopije.

Če iz naše strani ni pravne podlage za zadrževanje vaših podatkov (na primer za hrambo), imate pravico do popravka nepravilnih podatkov ali zahtevati njihov izbris. Pravica do izbrisa obstaja tudi, če shranjevanje vaših podatkov ni več potrebno.

Če shranjevanje in obdelava vaših osebnih podatkov izhaja iz naših ali pravnih interesov tretje osebe, lahko temu ugovarjate pod pogojem, da vaši pravni interesi presegajo naše interese ali interese tretje osebe.

V primeru, da ste nam omejili obdelavo svojih osebnih podatkov ali če za obdelavo osebnih podatkov nimamo pravne podlage, bomo lahko podatke obdelovali le v omejenem obsegu.

Če menite, da je obdelava vaših osebnih podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, se imate pravico pritožiti nadzornemu organu države članice vašega stalnega prebivališča, vašega delovnega mesta ali na samem kraju domnevne kršitve.

Pravica do pridobitve podatkov
Na vašo željo bomo vaše osebne podatke v strukturiranem običajnem in strojno berljivem formatu posredovali tudi tretji osebi, ki ste jo za to pooblastili.Predplačilo

€ 4,30

Znižani stroški dostave pri predplačilu

Registracija za nakup ni potrebna!

Najdi model !

Info

Gorkega ulica 55, 2000 Maribor
02 3006 588
Pon-Pet: 9h - 17h

Plačilo in dostava

paypal logo

maestro visa logo

pošta slovenije logo

Poiščite model svoje naprave

Kako iskati?

Poiščite rezervni del za pralni stroj, sušilni stroj, hladilnik, pomivalni stroj, mikrovalovno pečico, aparat za peko kruha ... Najdete lahko tudi ogromo dodatne opreme in pripomočkov za sesalnike, hladilnike, televizije, pametne telefone, pametne ure in druge naprave ...

Iskanje izdelka

 • Pod modelom naprave ... prepišite model aparata ali tip iz nalepke v zgornje iskalno polje.

  Iskanje pod modelom aparata

  Naše izkušnje kažejo, da iskanje izdelkov pod modelom ali imenom aparata kupca v 95% privede do pravilnega želenega izdelka.

 • Izberite proizvajalca in vrsto svoje naprave

 • Izberite vrsto svoje naprave in poiščite rezervni del

 • V spodnji tabeli izberite blagovno znamko oz. proizvajalca

 • Če proizvajalca v tabeli niste našli, izberite prvo črko proizvajalca ter nadaljujte z iskanjem!